W dniach 13-15 września 2024 roku w Villi Sichów w Rytwianach organizujemy kolejną, już szóstą edycję naszych letnich warsztatów dedykowanych pacjentom onkologicznym. Warsztaty te mają na celu zaoferowanie wsparcia i pomocy w procesie uwalniania od stresu, lęku i negatywnych emocji, które pojawiają się wskutek diagnozy, leczenia onkologicznego i rekonwalescencji.

Cele warsztatów:

• Zaoferowanie wsparcia emocjonalnego i psychicznego pacjentom onkologicznym.
  • Pomoc w radzeniu sobie ze stresem, lękiem i negatywnymi emocjami.
  • Nauka technik relaksacyjnych i otwartej komunikacji.

Wsparcie w procesie zdrowienia poprzez holistyczne podejście do ciała, umysłu i ducha.

W ramach warsztatów oferujemy:

• Wykład i indywidualne porady onkodietyka: Emilia Motacka, doświadczony specjalista, przedstawi zalecenia dietetyczne dla pacjentów onkologicznych.
  • Warsztaty: W kołowrotku myśli. Prowadzone przez Milenę Dzienisiewicz warsztaty o tym, jak radzić sobie z trudnymi, nawracającymi negatywnymi myślami.
  • Warsztaty One Brain: Prowadzone przez Elizę Kurowską, opierają się na holistycznym podejściu do człowieka, eliminując stres emocjonalny i integrując ciało, umysł i ducha. Metoda ta przynosi wsparcie osobom z problemami zdrowotnymi i ich rodzinom, przywracając nadzieję, siłę i wiarę w zdrowienie.

Warsztaty są w pełni finansowane przez naszą Fundację. Koszty dojazdu są po stronie uczestników, jednak istnieje możliwość refundacji z środków zgromadzonych na subkontach.

Każdy podopieczny może zgłosić udział swój oraz jednej osoby towarzyszącej. Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc, pierwszeństwo mają podopieczni Fundacji. Decyduje kolejność zgłoszeń.

Prosimy o przesyłanie zgłoszeń na adres mailowy: fon@fundacjaonkologicznanadzieja.org.

Mamy nadzieję, że Villa Sichów, z jej spokojną atmosferą i historycznym urokiem, będzie sprzyjać zarówno refleksji i wsparciu emocjonalnemu,
jak i zasłużonemu wypoczynkowi.

Serdecznie zapraszamy!